Hopp til innhold

Beskytt din firbente venn!

20 juni 2022

coola hund

Dette er kanskje nytt for mange av oss hundeeiere, men dette må vi snakke om hvordan og hvorfor du skal beskytte også dine firbente venner mot solen.

Akkurat som oss mennesker kan hunder bli solbrent, spesielt på områder hvor det ikke er så mye pels. Ørene, magen, øyelokk og munn er mest utsatt.

Vi vet at de som er oftere utsatt for å bli solbrent, er også oftere i faresonen for sykdom, som føflekk kreft, og det samme gjelder for hunder. Faktisk er føflekkreft den mest kjente formen for kreft blant hunder. Dette er noe vi bør gjøre noe med.

TRENGER HUNDER EGENTLIG SOLFAKTOR?

JA! Det er helt sant.

Et kjapt spørsmål: Visste du at hunder har en innebygget beskyttelse fra de unike elementene i pelsen sin? Hvor fantastisk er ikke det? Dessverre så kan selv ikke pels beskytte hundene våre fra solens kraftige stråler da kun 30 minutter med direkte soleksponering kan for noen føre til solbrenthet.

Nå har du sikkert et klart minne fra en gang du var i solen litt for lenge uten beskyttelse og vi gjetter du sannsynligvis ikke ønsker å oppleve dette igjen, ikke for noen, verken menneske eller hund.

Akkurat som oss, kan hunder bli skikkelig solbrent når de oppholder seg ute uten beskyttelse. Deres solbrente hud er veldig lik vår. Den solbrente huden ser rosa eller rød ut, spesielt på områder med mindre pels. Huden kan til og med utvikle en følsomhet som kan fremstå litt kløende.

Nå som vi har dekket viktigheten av SPF for hunder, la oss ta en titt på hvilke solkremer som er best egnet for våre firbente venner.

HVILKE SOLKREMER ER DET BEST Å BRUKE PÅ HUNDEN?

Før du finner fram en hvilken som helst solkrem fra skapet ditt, er det viktig å merke seg at mange solkremer for mennesker inneholder ingredienser som er giftige for hunder, som for eksempel zinc oxide.

Når du er på jakt etter hundevennlig SPF, er det spesielt noen ting du bør være på utkikk etter:

  1. Det høyeste nivå av beskyttelse.

Vi ønsker å forsikre oss at hundene våre er maksimalt beskyttet.

2. Fragrance-Free

Sørg for at du velger en solkrem som er uten duft fordi lukter kan forstyrre hundens hud og nese.

3. Vannfast/Vannresistent

Vi tipper hunden din er av typen som konstant er opp og ned av vannet. Vi ønsker derfor at hunden er beskyttet overalt når den er i nærheten av vannet.

4. UVA og UVB beskyttelse

Som en beskyttende og ansvarsfull eier, se etter bredspektret solkrem som gir både UVA og UVB solbeskyttelse som bekjemper ALLE solens UV stråler.

Vi anbefaler COOLA Classic Body Lotion SPF 50 Fragrance-Free da den dekker alle punktene ovenfor. Denne enestående økologiske lotion gir avansert bredspektret beskyttelse med en vannresistent formel. Den er oppriktig bra for din firbente venn i sola både i vann og på land.