Spørsmål og svar om selvbruning

Hva betyr økologisk?

Økologisk betyr at de kosmetiske produkter inneholder maksimum av det som kreves av økologiske ingredienser, et minimum av syntetiske ingredienser med tydelig merking for sluttbruker.

Hva betyr dermatologisk testet?

Dermatologisk testet betyr at produktet er testet for å finne ut av om innholdet kan forårsake irritasjon på huden. Vita Liberata bruker tilfeldige testpersoner som observeres over tid.

Hvilke ingredienser er konserveringsingredienser?

Phenoxyethanol

Ethylhexylglycerin

Sodium Benzoate

Potassium Benzoate

Witch Hazel

Hjelp! Hvorfor har selvbruningen i flasken blitt grønn?

Om selvbruningsproduktene står i direkte sollys eller i nærheten av varmekilder feks.; en radiator, lysstoffrør over lengre tid, kan væsken få et snev av grønn farge. Produktet kan fremdeles trygt brukes da det kun er guidefargen som har mistet noe av sitt pigment. Når guidefargen vaskes av, vil den naturlige selvbruningsprosessen utvikles helt normalt.

Kan jeg bli brun gjennom selvbruningen?

Ja, du kan både bli solbrun og solbrent, da ingen av våre selvbruningsprodukter (foruten Marula Dry Oil) inneholder solfaktor. Vi anbefaler alltid at du bruker solfaktor før du skal ut i solen.

Hvorfor har fargen min blitt vasket av?

Det kan være flere årsaker til at brunfargen ikke har fungert som den skal, vennligst sjekk denne listen for svar.

  • Hvilken fargenyanse valgte du – trenger du å gå en nyanse mørkere?
  • Lot du fargen sitte på huden lenge nok før du vasket den av? 8-10 timer anbefales til de som har vanskeligheter med å få farge.
  • Hormoner, pH-nivået i huden, stress eller utmattelse kan påvirke utviklingen av brunfargen.
  • Enkelte medikamenter og bruk av urter kan påvirke brunfargen negativt.
  • Bodylotion eller dusjsåpe som inneholder olje kan ha virket som en barriere ved selvbruningen.
  • Brukte du nok selvbruningsprodukt under påføringen?

Kan selvbruning for kropp brukes i ansikt?

Ja. Du kan bruke hvilket som helst av våre selvbruningsprodukter for kropp i ansiktet, men resultatet vil nok bli noe mørkere enn om du hadde brukt selvbruning for ansikt. Rich Face er spesielt utviklet for ansiktet og gir ekstra fuktighet og har mere pleiestoffer enn selvbruning for kropp, så er du tørr kan denne være å foretrekke.

Tester Vita Liberata på dyr?

Ingen av Vita Liberata sine produkter er testet på dyr ♥

Hvorfor kjente jeg lukt av selvbruningen når den skal være luktfri?

I visse perioder av måneden, når pH-nivået i huden er i endring, kan du kjenne noe lukt som f.eks. ved menstruasjon eller hormoner i ubalanse. Vi utførte en uavhengig undersøkelse og resultatet var at 99 % ikke kunne lukte vår selvbruning på huden eller i flasken.

Kan jeg dra i bassenget etter å ha tatt på selvbruning?

Ideelt sett bør du vente til ønsket fargedypde er oppnådd, for så å skylle av av guidefargen i dusjen før man går i bassenget. Dette tar vanligvis opptil 8 timer.

Hvorfor bør jeg peele huden før jeg tar på selvbruning?

For å oppnå det beste selvbruningsresultatet bør du peele huden for å fjerne de tørre døde hudcellene, spesielt om du skal bruke pHenomenal som varer 4 ganger lengre enn normal selvbruning*.

* Basert på uavhengige testpersoner, der 80 % oppnådde en brunfarge som varte i over 2 uker.

Når bør hårfjerning gjøres?

Ideelt sett bør hårfjerning gjøres 12-24 timer før selvbruning.

Inneholder noen av Vita Liberata sine produkter nøtter eller spor av nøtter?

Ja, Vita Liberata Dry Oil SPF 25 0g 50, samt Dry Oil Face SPF kan inneholde spor av nøtter, da en av ingrediensene er mandelolje (sweet almond oil). Vi anbefaler alltid å punktteste produktene 24 timer før du bruker de hvis du er usikker og spesielt hvis du er hyperallergisk.

Hva gjør jeg hvis jeg får selvbruning i øynene?

Hvis du får selvbruning i øynene bør du skylle grundig med lunkent vann.

Hvorfor ble jeg ujevn og skjoldete av selvbruningen?

Hvis fargen ikke blir som forventet kan dette være årsaken(e):

  • Din dusjsåpe kan ha inneholdt essensielle oljer som kan fungere som en barriere for utviklingen av selvbruning.
  • Ekstra tørre områder ble ikke behandlet med peeling og bodylotion. Da trekker nemlig ikke huden ut vannet i selvbruningsproduktene, noe som gir en mørkere farge i disse områdene.
  • Om du ikke hadde på løstsittende klær etter påføring av selvbruningen eller lot den trekke helt inn før du la deg kan fargen ha smittet av på klærne eller sengetøyet.

Hvorfor bør jeg bruke selvbruningvott for å smøre på selvbruning?

Vi anbefaler alltid at du bruker selvbruningsvott (Tanning Mitt) ved påføring av selvbruning for et jevnere og bedre resultat, i tillegg til at den beskytter hendene fra misfarge.

Kan jeg bruke selvbruning fra Vita Liberata selv om jeg har eksem?

Det er ingen irritanter i noen av Vita Liberata sine produkter så de kan trygt brukes på sensitiv hud, samt eksem og psoriasis. Ta en punkttest 24 timer før påføringen om du er usikker.

Hvilken selvbruning er best for min hudtype?

En generell regel er at de som har blek hud eller vanskeligheter med å få farge, bør bruke selvbruningsprodukter i fargenyansen Mørk (Dark ***).

Hvis du har en tørr, sensitiv eller moden hud anbefales selvbruningskrem (lotion) fremfor selvbruningsmousse.

Hvorfor får folk forskjellig brunfarge når de bruker samme fargenyanse av selvbruning?

Folk får forskjellig farge av selvbruningen fordi folk har forskjellig pigment. Ved vanlig soling får noen farge fort og andre ikke, det samme gjelder for selvbruning.

Kan man bruke selvbruning når man er gravid?

Vita Liberata sine produkter inneholder ingen farlige stoffer og er hudvennlige. Erfaringsmessig skal det gå helt fint å bruke selvbruning når man er gravid, men henvend deg til lege om du er usikker. Vi anbefaler dog å vente til etter første trimester.

Du kan få annerledes resultat enn vanlig av selvbruningen eller kjenne mer lukt, dette grunnet hormonendringer.

Kan man bruke selvbruning når man ammer?

Erfaringsmessig skal det ikke være noe problem å bruke selvbruning når man ammer. Bare pass på at du unngår å smøre på og rundt brystvortene. Huden generelt kan også være mer sensitiv enn normalt.

Pin It on Pinterest